3 Kasım 2014 Pazartesi

Yeni Maceralara Yelken Açın

Günlük hayatta yapmak zorunda olduğunuz şeyler bir süre sonra rutin olmaya başlayabiliyor. İş, aile, okul gibi belli saatlerinizi kapsayan durumlar ne yazık ki gün içinde başka uğraşlara vakit ayırmaya imkân sunmuyor. Bu başka uğraşlar ise aslında hayatınıza renk katıp olumlu yönde gelişmenizi sağlayabiliyor. O nedenle, hayatınızda yeni aktivitelere ve yeni maceralara yer açın.

Hayatınızda, belli başlı alışkanlıklardan ve zorunluluklardan dolayı yapmak zorunda olduğunuz işler olabiliyor. Bunlarla uğraşırken, farklı aktiviteleri düşünecek ve planlayacak vaktiniz olmayabiliyor.  İşte bu noktada hayatınız standart hale geliyor. Bu standart yaşam, bir yerden sonra rutine dönüşerek artık sıkıcı bir noktaya ulaşıyor. Ancak unutmamak gerekiyor ki; bir insan eğer isterse bu rutin hayattan geri kalan vakitlerinde ilgi alanına özel uğraşlara yoğunlaşabilir. Evet, hobiler ve sosyal aktiviler tam da bu noktada devreye girerek sizin yaşamınıza renk katabilir.

Macera Uzaklarda Değil

Günlük yoğun tempoda ve rutin hayatta bulduğumuz bir boşluk, çoğunlukla dinlenerek geçiyor. Evde, kısa bir tatilde ya da trafikte geçen bu boşlukları aslında daha makul değerlendirmek elbette mümkün. Artık hayatınıza yeni renkler, yeni heyecanlar katma vakti gelmedi mi sizce de? Kendinizi neden bir hafta sonu ya da bir tatilde, denizlere atıp dinlenmek yerine daha hareketli ve adrenalin içeren etkinliklere yönlendirmiyorsunuz? Her şey sizin elinizde. Bir kere de olsa denemeye değecektir.

İçinizdeki Enerjiyi Bırakın

Rutin hayattan sıkıldıysanız ve bir macera arıyorsanız çözüm sizsiniz. Bulduğunuz ilk fırsatta kendinizi doğanın kollarına bırakabilirsiniz. Hayatınızda yapmadığınız adrenalin dolu aktiviteler, boş zamanlarınızı dinlenmek yerine keyif alacağınız etkinliklerle geçirmeniz gerektiğini size gösterecektir. Bu macera ve adrenalin dolu seçenekleri ise bulmak hiç de zor gözükmüyor. İşte o anlarda yapabileceğiniz birkaç adrenalin ve macera dolu aktiviteyi sizler için seçtik:

- Dağcılık: Adrenalin ve macera dolu sporlar arasında en özgürlükçü olanı denilebilir. Kilometrelerce yüksekliği, doğayı ve tırmanmayı seven bir ekiple tırmanıyorsanız, işte bu hayatınıza katacağınız büyük bir macera olacaktır. Çeşitli mini eğitimler sonrasında başlayabileceğiz bu aktivite, sizi doğanın kollarına bırakarak yaşadığınız yere zirveden bakmanızı sağlayabilir.

- Paraşüt: Gün içinde işinizin başındayken, aklınızdan birçok hayal geçiyor olabilir. Ancak kendinizi eve geldiğinizde yorgun ve enerjisiz buluyor olabilirsiniz. Fakat, o küçük tatilinizde paraşütle atlamayı hiç düşünmüş müydünüz? Bir kuştan farksız bir şekilde, doğaya meydan okurcasına kendinizi metrelerce yükseklikten bırakarak, sonsuz bir adrenalin yaşamanız paraşütle mümkün olabilir.

- Sualtı: Denize genellikle tatillerde serinleme amacıyla giriliyor. Güney sahillerimiz bu konuda başı çekiyor. Ancak serinlemek için girdiğiniz bu denizin derinliklerinde neler var, hiç merak ettiniz mi? Binlerce canlıyı içinde bulunduran bu derin sulara dalmak ve orayı keşfetmek hayatınız boyunca yapacağınız en güzel aktivitelerden biri olabilir. Belki de kalıcı bir tutku haline dönüşebilir. Neden olmasın?

Düşünüldüğünde, tatil zamanları ya da boş vakitlerde aslında zamanınızı oldukça dolu ve eğlenceli geçirmeniz mümkün gözüküyor. Size önerimiz rutin hayatınıza uçarak, tırmanarak, dalarak yeni maceralar katın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder