3 Kasım 2014 Pazartesi

Konsantrasyonunuzu Artırmaya Yardımcı 5 Kolay Yöntem

Günlük hayatın yarattığı stres, yoğunluk, kalabalık ve bunun gibi etkenlerden dolayı insan zihni yoruluyor. Bu yorulmalar da konsantrasyon eksikliğine yol açıyor. Bununla başa çıkmanız için size uygulaması kolay 5 öneri sunuyoruz. 

Günlük hayatta sürekli olarak stres, yoğunluk ve yorgunluk içinde olabilirsiniz. Bu da konsantrasyon eksikliğine neden olarak, zaman zaman yanlış veya eksik işler yapmanıza yol açabiliyor. Konsantrasyonu artırmak için sizlere uygulaması kolay 5 yöntem sunuyoruz. Bunları; düzenli uyku, dengeli beslenme, telefonunuzdan uzak durma, yüksek sesten kaçınma ve düzenli beyin egzersizleri yapma olarak sıralayabiliriz. Tüm bu yöntemleri, siz OlduBuIs.Net okurları için derledik.

Düzenli Uyku

Hayatınızda bir düzen ve dikkat istiyorsanız, uykunuzu düzene sokmakla başlayabilirsiniz. Günlük bir bireyin ortalama 6 – 8 saat uyuması gerektiği uzmanlar tarafından söylense de ne yazık ki yoğun hayattan dolayı buna fırsat bulunamayabiliyor. Geç biten mesailer, televizyon ya da bilgisayar başında geçen zamanlar, uzayan okullar, sınavlar gibi birçok etken uykuyu engelleyebiliyor. Ancak hem iş hayatı, hem eğitim hayatı hem de sosyal hayatta konsantrasyonu artırmak için ilk yapılması gereken uykuyu düzene sokmaktır. Düzenli olarak, akşam belli bir saatte yatıp sabahları da belli bir saatte kalkmak, hem vücudu bir dengeye sokar hem de gece vücudun biyolojik hareketleri gerektiği şekilde işleyebilir. Günümüzde, sizi uykudan uzaklaştıran birçok etken olsa da uykuyu düzene sokmak konsantrasyonunuz için çok etkili olacaktır.

Dengeli Beslenme

Vücut sağlığınızı korumak ve dikkatinizi artırmak için diğer önemli bir etken de dengeli beslenme. Bu noktada, kahvaltıları düzenli ve besleyici olarak yapmak çok önemli. Günlük beslenme düzeni; gün içinde kaybedilen vitamin, mineral ve bunun gibi vücut için önemli olan unsurları geri kazanacak şekilde oluşturulmalıdır. Dengeli beslenilerek her şeyin kararında alınması, hem tüm vücudunuzun sağlığı hem de algılarınız için oldukça faydalı olacaktır.

Telefonunuzu Uzak Tutun

Teknoloji herkesin hayatına inanılmaz kolaylık sağlıyor. Bu kolaylıklar sayesinde vakit kazanılabiliyor. İşler kolay bir şekilde halledilebiliyor. Fakat telefona bağımlı olmak ise teknolojinin getirdiği en olumsuz özelliklerden biri olarak görülüyor. Bir iş yaparken gözünüzün istemsiz bir şekilde telefona kayması kaçınılmaz oluyor. Herhangi bir sosyal medya bildirimi, mesaj ya da bunun gibi iletiler aklınızı işinize yoğunlaştırmanızı engelleyebiliyor. Bunun önüne geçebilmek için telefonunuzu çalışırken uzak bir noktada bırakmak işe yarayabilir. Bu şekilde aklınızı telefona vermeden, yapılan işe tam anlamıyla yoğunlaşmak mümkün olabilir.

Yüksek Sesten Kaçınmak

Herhangi bir çalışma üzerindeyseniz, kendinizi o işe vermeniz gerekir. Kaliteli ve gerektiği gibi iş yapmak için bu önemlidir. Ancak hemen hemen her yerde duyduğunuz yüksek sesli müzikler, konuşmalar, kafeler, caddeler olduğu sürece bu biraz zor olabilir. Eğer işinizi gerektiği gibi yapmak istiyorsanız kendinizi yüksek sesli ortamlardan sakınmanız gerekecektir. Aklınızdan geçen cümlelere, bir anda etraftan gelen yüksek seslerin karışması yapacağınız doğru bir işi tam tersine çevirebilir.

Beyin Egzersizleri

Dikkat için gereken başka önemli bir yöntem ise beyin egzersizleri. Günlük olarak belli yollarla beyninizi çalıştırmak konsantrasyon açısından son derece önemli bir aşama olacaktır. Yaptığınız işlere yönelik belirli oyunlar, bulmacalar ya da ezberler yapmanız sizin o işe daha da yoğunlaşmanızı sağlayabilir.
Çabuk dağılabilen dikkati toplamak için aslında genel anlamda gerekli olan yöntemleri tek bir sözcükle özetlemek gerekirse o da “düzen” olabilir. Düzen, hayatın her alanında fayda sağlar. Siz de konsantrasyonunuzu artırmaya ihtiyaç duyuyorsanız, bu noktalara dikkat edip hayatınıza kolayca uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder