3 Kasım 2014 Pazartesi

Sen de Gel Katıl Bu Çembere

Dünyada giderek artan, sağlıksız ve yanlış beslenme sonucu ortaya çıkan bir obezite sorunu oluştu. Sorun dediğimizde sanki pek önemli bir şey gibi gelmiyor olabilir ancak kocaman bir parantez açıp bunun ciddi bir hastalık olduğunu söyleyince durumun vehametini daha iyi idrak etmiş oluruz.

Kendinize olan sevginizle bir adım atın

Öyleyse diyet yapmamız için başta gelen en iyi birinci nedenimiz; kendimize olan sevgimiz olmalı. Çünkü; fazla kilo demek hastalığa davetiye demektir. Vücutta meydana gelen rahatsızlıklar sonucu artan şikayetler demektir. Ve de en önemlisi bunların sonucunda erken ölüm riskini taşımak demektir. Kendini ve sevdiklerini düşünüp seven insan bunu yapmaz demektir.

Hayatınızda sağlık ve kalite istiyorsanız ilk adımın devamını getirin

Başka bir açıdan bakacak olursak; diyet deyince hemen aklımıza ilk gelen şey fazla kilolardan kurtulmak oluyor ancak önceliğin sağlıklı ve dengeli beslenme ve bunun sonucunda kaliteli bir yaşama doğru yol aldığını düşünürsek bu kelimenin üzerimizde bıraktığı olumsuz etkiyi asgari düzeye indirmiş oluruz. Hangimiz istemez ki sağlıklı ve düzenli bir yaşamı olmasını…
Hayatımızı idame ettirebilmek için çalışıp, para kazanıyoruz. Bunu ne için yapıyoruz daha iyi bir hayatımız olsun diye . Peki bu koşulu gerçekleştirirken sağlığımız hangi noktada duruyor bizler için.. Sağlığımızı kaybedince daha iyi anlamış oluyoruz önemini maalesef ki…
Şimdi bütün bunlara bakarsak diyet yapmamızın ikinci en iyi nedeni olarak; sağlıklı ve bunun sonucunda da  kaliteli bir yaşam elde etmek olduğunu söyleyebiliriz.

Attığınız bu adımlar sonunda bir şeylerin değiştiğini göreceksiniz

Üçüncü en iyi neden ise; sağlıklı ve kaliteli bir yaşama kavuşmuş olan insanın psikolojik olarak kendini tanımlama süreci ve  olumlu olarak da ruhsal gelişim yönü de ortaya çıkmış oluyor. Birey olarak kendimize karşı özgüvenimizi yeniden kazanmış ya da bunu artırmış oluyoruz. Şu üç nedene bakarsak hepsi birbiriyle bağlantılı ve sonucu da bizlerle alakalı.
Kendini ve sevdiklerini düşünen, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam elde eden ve özgüveni yerinde olan bir insan olmak istemezsiniz?
Hedefi  tam on ikiden vurup kendini ödüllendirmek ve kendine bir şans daha vermek istiyorsan; hadi sen de gel katıl bu çembere…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder