3 Kasım 2014 Pazartesi

El dokuma halı yıkama tüyoları

Değer verdiğiniz, kıymetle sakladığınız el dokuma halınız ilk günkü gibi olsun istiyorsanız, araştırıp, en iyiyi bulabilirsiniz

El dokuma halıları, en kaliteli yün iplikler, kök ve kimyasal boyaları kullanılarak çift dokuma tekniği ile yapılan kıymetli halılardır. El dokuma halılarının yıkanmasında dikkat edilmezse sonu iyi olmayan bir sonuçla karşı karşıya kalınabilir. El dokuma halılarında kullanılan boyalar suyla temas ettiğinde çözülebilir. Bu nedenle bu tür halıları evde yıkamak riskli bir iştir. El dokuma halıları diğer halılara göre daha hassastır. Yıkama esnasında renkler birbirine karışabilir.

Ne yapmak lazım?

El dokuma halılarının uzun ömürlü olabilmesi için düzenli bakımının yapılması gerekir. Haftada bir ya da iki kez tüyleri yatık olan yöne doğru süpürülmelidir. Bu tür halılar silkelenmemeli, çünkü; esneme yapabilir. Rutubet ortamlarda zarar görebilirler. Bu nedenle düzenli olarak havalandırılmalıdır. Halının saçaklarını çamaşır suyu gibi etkili deterjanlarla yıkanmamalı, aksi takdirde tüyleri dökülebilir.

Profesyonel firmalara danışmak önemli

Her ne kadar evde dikkat etsek de bir şeyleri yanlış yapıyor olabiliriz. Oldukça büyük paralara alınan bu halıları temizlerken halımızdan olabiliriz. Bu nedenle ki el dokuma halıları, bu işleri profesyonel olarak yapan firmalara danışarak daha sağlıklı bilgi alınarak dikkatle temizlenmeli ya da en iyisi hiç riske girmeyeyim diyorsanız, araştırıp, güvendiğiniz işin ehli olan birine halınızı temizletebilirsiniz.

Değer verdiğiniz, kıymetle sakladığınız el dokuma halınızı ilk günkü gibi olsun istiyorsanız, araştırıp en iyiyi bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder