3 Kasım 2014 Pazartesi

Ev-Ofis Taşıma Hazırlık Aşaması ve Pratik Bilgiler

Yeni eve geçmek, yeni bir mekan heyecan verici olabilir. Ancak evimizi bir yerden başka bir yere taşıma süreci zor ve yorucu bir süreçtir. Her ayrıntıyı düşünüp ona göre plan yapmak gerekir. "Hızlı ve kolay, fazla yorulmadan bu işten nasıl kurtulabilirim? Düzenli ve pratik bir şekilde bu işi nasıl yapabilirim?" diye düşünüp dururuz. İşte bu süreç için birkaç protik bilgi.

Ev taşıma yaparken öncelik, planlı bir hazırlık aşamasıdır. Bunun içinde gerekli birkaç pratik bilgiyi şöyle sıralayalım;

Evinizi siz mi yoksa profesyonel bir firma mı taşıyacak buna karar verin.
Evinizi kendiniz kamyon kiralayıp taşıyacaksanız, yakınlarınıza yardım için haber verin. Kiraladığınız kamyonun tüm eşyaları alabilecek büyüklükte olduğuna emin olun. Taşıma firmasıyla taşımayı düşünüyorsanız sözleşmenizi yapıp, gerekli hazırlıkları yapın.

Taşınacağınız günü belirleyin.

Bu sizin daha planlı çalışmanızı sağlar. Aksi takdirde belirsizlik içinde bir türlü başlamayabilirsiniz.
Yeni evinize götürmeyeceğiniz eşyaları belirleyin,
Yeni evinize taşınırken eşyalarınızı gözden geçirin, uzun süredir kullanmadığınız eksikliklerini hissetmediğiniz eşyalara yeni evinizde de ihtiyacınızın olmama olasılığı yüksektir. Bu eşyalarınızı hayır kurumlarına veya ihtiyacı olan komşularınıza verebilirsiniz. Böylece taşınma yükünüzü hafifletebilirsiniz.

Eşyaları paketlemeyi son günlere bırakmayın

Son günlere bırakmayın. Ne kadar önce başlarsanız, sizin için bir kolaylık sağlar. Paketleme için bazı öneriler;
Paketleyeceğiniz kutuları 30 kg’dan daha ağır paketlemeyin.
Kutunun içinde bulunan eşyaları üzerine yazınız. Kırılacak eşyaları paketlediğiniz kutuların alt üst ve yanlarına kırılacak eşyalar diye notlar yazın.
Kitapları kolilerken bir kutuyu tamamen kitaplarla doldurmayın çok ağır olur. Kolileri yarıya kadar ağır eşyalarla diğer yarısını hafifi eşyalarla doldurun.

Önce Beni Aç

Yeni evinizde hemen lazım alacak eşyaları içeren kutuların üzerine “Önce Beni Aç” yazın, böylece lazım olacak eşyaları kolayca bulabilirsiniz.
Bazı kolileri açmadan bekletecekseniz, bu koliyi, liste defterinizde belirtin ve defterinizi saklayın ki, depoya koyduğunuz eşyalarınızı kaybettiğinizi düşünmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder