3 Kasım 2014 Pazartesi

Odasının Rengi Çocuğunuzun Kişiliğini Etkiliyor

Çocuklarınızın odasının duvarlarının rengi, onların kişiliğini etkileyebiliyor. O nedenle, odanın havasına ‘renk’ katmadan renklerin anlamı üzerine düşünmeli...

Renklerin insan psikolojisi üzerinde etkili olduğu bilimsel açıdan da kanıtlanmış bir gerçek. Bebeğinizin kişilik yapısı dahi odasının renklerinden doğrudan etkilenecektir. Bu nedenle bebek odasının hazırlanması sırasında dikkatli seçimler yapmak gerekiyor.

Beyaz ya da şampanya rengi bebek odalarında genellikle tercih edilmez ki bu doğru bir yaklaşımdır. Bebeğinizi hastaneden alıp geldikten sonra evde de hastane benzeri bir odada büyümesini istemezsiniz değil mi? Bebeğiniz kızsa açık pembe, erkekse açık mavi kullanıp odanın duvarlarından birinde pembe ile mavinin biraz daha koyu bir tonunu tercih edebilirsiniz. Böylece odanın havasına ‘renk’ katmış olursunuz.

Gelelim bebek/çocuk odalarında hangi renklerin tercih edilmesi gerektiğine. Sıcak renklerin insanlar üzerinde uyarıcı etkilere sahip olduğunu, soğuk renklerin ise sakinleştirici bir etkisinin olduğunu biliyoruz. Bazı renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkileri şöyle sıralanabilir;

Mavi: rahatlık ve huzur verir.
Kırmızı: En uyarıcı renklerden biridir. Bebeğinizin/çocuğunuzun uykusunun kaçmasına neden olabilir.
Sarı: Dikkat çekici bir renktir, dinlenme odalarında kullanılması pek tavsiye edilmez.
Yeşil: Doğadaki hakim renklerden biri olan yeşil de insana huzur verir. Bebeğinizin/çocuğunuzun uyumlu ve içten bir birey olmasını istiyorsanız yeşil rengi tercih edebilirsiniz.
Pembe: Hayallerin rengi olarak bilinen pembe kız çocuklar için tercih ediliyor. Hem sakinleştirici etkisi vardır hem de sempatikliği, sevimliliği temsil eder.
Turuncu: Kırmızı kadar olmasa da uyarıcı renklerden biridir. Turuncu renge boyalı bir mekanda bulunmak kişiye canlılık verir. Yine uyku üzerinde olumsuz etkileri olabileceğinden pek tercih edilmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder