3 Kasım 2014 Pazartesi

Nikah Şekerinizle Bağış Yapabileceğinizi Biliyor Muydunuz?

Düğününüzde ikram edeceğiniz nikah şekerleriyle sosyal sorumluluk projelerine destek olabilirsiniz. Nikah şekeri ritüelini böyle güzel bir amaçla takdire değer  bir hale getirebilirsiniz.

Nikah şekerleri her düğünün olmazsa olmazı. Çok keyifli, sevimli olmanın yanı sıra artık buzdolabı magneti olarak kullanılması gibi fonksiyonel özelliklere de sahip olabiliyor. Tüm bunların yanı sıra nikah şekerlerinin birkaç ay süs olarak kullanılıp kaldırıldığı, buzdolabı süsü olanların ise muhtemelen kırıldığı da reddemeyeceğimiz bir gerçek.

Düğününüzü bir yanıyla ‘sosyal sorumluluk’ projesine çevirebilirsiniz!

Günümüzde birçok vakıf ve dernek nikah şekeri yerine kullanılabilecek alternatifler sunuyor. Nikah şekerleri yerine kitap ayracı, not defterleri gibi seçenekler mevcut. Bazı vakıflara belirlenen miktarda para yatırarak belli sayıda fidan bağışlamak da mümkün.

Hatta dilerseniz bağış amacınızı bir adım öteye taşıyıp düğün davetiyenizle ile bile bağış yapabilirsiniz. Gelenek göreneklerimiz çok değerli ve baş tacımız. Nikah şekeri ritüelini böyle güzel bir amaç için kullanarak takdire değer  bir hale getirebilirsiniz. 

Sosyal hassasiyetinizin yoğunlaştığı alanda faaliyet gösteren vakıfları araştırın, mutlaka size uygun bir alternatif bulabileceğinize eminiz. Böyle adımlar atmaya ilk etapta çekinebilirsiniz, ancak böyle hareketlerin bulaşıcı olduğunu unutmayın. Sizin nikah şekeri dağıtmak yerine bağış yapmayı tercih etmeniz davetlilerinize de fikir verecektir.

Sosyal bilincinizi düğününüze yansıtarak olumlu kapıları açan insanlardan olabilmek elinizde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder