3 Kasım 2014 Pazartesi

Doğru Gıda İçin Doğru Diyetisyen!

Değişen hayat koşullarına baktığımızda bu koşulların bize daha az harekete sürüklediğini görüyoruz. Doğru beselnip fazla kilolardan kurtulmak için diyetisyen desteği almak önemli.

Saatlerce çalışılan işler, bilgisayar başında geçirilen zamanlar ve bunlar yüzünden artık hareket yerine pratiğe yönelerek belki de artan fast food tüketimi ile hayatımız ve bedenimiz beklemediğimiz bir yere yöneliyor. Bu durumlarda bizi çözümler aramaya yöneltiyor. Evet bu hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme  koşulları ister istemez bedenimizde ummadığımız kilolara neden oluyor. Peki bunun için ne yapmalıyız.

Fazla Kilolar ?


Tıp dünyasının bu denli geliştiği dönemde göze çarpan uzmanlık diyestinyenlik olarak gözükmekte.  Kendi kendimize yapmaya çalıştığımız diyetler bir süre sonra ister istemez bozuluyor. Buna dayanamaz hale geliyoruz ya da sadece bunu bir kamp havasındaymış gibi sadece belli bir dönemimize yayıyoruz. Oysa bu kamp havasından çıktından sonra kaybedilen kiloların tekrar geri geldiği gözükmekte. Bu noktada diyestinyenler  bize daha kalıcı bir çözüm buluyor. Diyeti ve sağlıklı yaşamı hayatımızda kalıcı hale getirmeye çalışarak hem psikolojik hem de fizyolojik açıdan kendimizde görmek istediğimiz durumları gözler önüne seriyor. Ki bu alacağımız öneriler ve yardımlar bize fazla kilodan kurtulmaktan ziyade daha sağlıklı bir yaşam imkanı sunuyor.


Ben Hasta Değilim Neden Diyetisyene Gitmeliyim!



Şüphesiz böyle bir öneri aldığınızda ilk tepkiniz “ben hasta değilim” ya da “fazla kilom yok” olacaktır. Ancak şunu unutmamak gerek .Diyetisyene gitmek demek sizi hasta ya da kilolu biri yapmaz. Hayatınızı sağlıklı bir şekilde sürdürüp daha enerjik ve daha mutlu yaşamanız için diyetisyenler sizin için büyük bir yol gösterici olacaktır.Gününüzün bir çok saatini oturarak, hareketsiz bir şekilde geçirerek yeterince kendinize zarar verdiğiniz durumlarda alacağınız öneriler ve beslenme alışkanlığınızın değişmesi yönündeki bu reçeteler yaşadığınız iş stresinden de bir nebze sizi kurtaracak ve ilerleyen yaşlarda iyi ki kendim için bu önerileri dikkate almışım diyeceksiniz. Hiç şüpheniz olmasın!


Bir tıp uzmanından – diyetisyenden – yardım almak sizi hasta yapmaz. Tam tersi karşılaşabileceğiz hastalıklardan uzak tutar. Kendiniz için biraz yardıma ne dersiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder