3 Kasım 2014 Pazartesi

İş Hayatınıza Kısa Bir Mola: Dans Zamanı

Günümüzün büyük bir bölümünü iş yerinde koşuşturarak geçiriyoruz. Bu yoğunluk içerisinde, bir sosyal aktiviteye katılmak size zor gelebilir. Ancak, iş hayatınıza kısa bir mola verip dans etmeye ne dersiniz?

Hayatınızın büyük bir kısmı iş ile geçiyor. Günün önemli bir kısmında iş yerinde bulunuyor ve yoruluyorsunuz. Geri kalan zamanınızdaysa dinlenmeyi tercih ediyor olabilirsiniz. Ancak, bu yoğunluk içerisinde sosyal hayatınıza dair bir şeyler yapmak aklınıza geliyor mu? Öyleyse, bu yorucu iş hayatınıza biraz renk ve tatlı bir yorgunluk katacak hoş bir seçenek size şunu fısıldasın: İş hayatınıza kısa bir mola verin. Dans zamanı!

Birçok Öge Bir Arada

Yoğun iş hayatınızdan kalan zamanınızı müziğin ritmine bırakmak kulağa hoş geliyor. Yalnızca sosyal bir etkinlik olarak görmemeniz gereken dans, aslında içinde birçok ögeyi barındırıyor. Ritme ayak uydurma, sürekli hareketlilikle esnek ve sağlıklı bir vücut ve bir şeyler yapıyor olmanın verdiği mutluluk. Tüm bunlar, aslında dansa yönelmek için bir sebep. Geniş bir yelpazeye yayılan dans etkinliğinden sizin için Latin danslarını seçtik. Biraz göz atmaya ne dersiniz?

Latin Danslarıyla Ritmi Yakalayın

Hayatınıza biraz hareket katmak istiyorsanız, Latin dansı öğrenmeyi  tercih edebilirsiniz. Latin ülkelerinin barındırdığı neşe dolu ve hareketli ezgilerle kendinizi bambaşka bir kültürde bulabilirsiniz. Latin danslarından size önerebileceklerimizi şöyle sıralayabiliriz:

- Salsa: 1920’li yıllarda Latin Amerika’da ortaya çıkan bu dans türünde, melodiler genellikle akustik gitar ve vurmalı çalgılar yardımıyla oluşturuluyor. Ortaya çıkan bu hareketli melodiler kıvrak bir dans seçeneği olarak göze çarpıyor. Estetik ve doğaçlama figürlerin yer aldığı salsa, 4’lük ve 8’lik ritimle oynanıyor.

- Cha Cha: Bu dans türü, başka bir dans türü olan Mambo’dan türemiştir. Cha cha, figürleri itibarıyla daha keskin bir dans olarak dikkat çekiyor. Müziğin ritmi ile dans, keskin noktalarda kesişiyor ve bu da hem kulağa hem görselliğe yansıyor. Kararlı ve neşeli bir dans çıkarmak istiyorsanız, uluslararası danslar kategorisinde yer alan cha cha size göre olabilir.

- Tango:  Bir dans türünden çok, bir bölgenin veya bir yörenin tanımı gibidir. Arjantin ve Uruguay bölgesinde ortaya çıkan tango, genellikle bölgenin sosyo-kültürel yapısını yansıtan bir içeriğe sahip. Tango bir türden öte, bir anlatım biçimi olarak görülebilir. Denemenizi önerebileceğimiz bir seçenek.

- Bachata: Bu dans türü de tango gibi, bir bölgenin ve yaşayışın tanımı olarak görülüyor. Bachata Dominik Cumhuriyeti’nin varoşlarından tüm dünyaya yayılan bir dans olmuştur. Figürlerinde sosyal ve ekonomik dışlanmışlığı yansıtan bachata, daha sade ve doğaçlama bir tür olarak karşımıza çıkıyor. Tıpkı salsa gibi.
Hayatınızda almanız gereken yeni bir karar olabilir. Tek düşünün ve “iş hayatına kısa bir mola. Dans zamanı!” deyin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder