3 Kasım 2014 Pazartesi

Kariyerinizi Yaşam Koçuyla Planlayın

Çağımız artık rekabete yönelik bir çağ haline geliyor. Hayatın her alanında bireyler birbirleri ile yarışıyor ve en iyi olmak için çabalıyor. Kişiler, hayatlarında belli birikimlere sahip olduktan sonra kendine yön vermekte zorlanabiliyor. İşte bu noktada yaşam koçları yol gösterici olarak öne çıkıyor. 

Hayatınız boyunca edindiğiniz bilgi ve birikimi kullanarak, kariyerinizde iyi yerlere gelmek isteyebilirsiniz. İş hayatınıza güzel bir başlangıç yapmış olabilirsiniz. Ancak devamı gelmiyordur. Belki mükemmel bir akademik kariyeriniz vardır ve artık iş hayatına yönelmek istiyor, ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuzdur.  
Aklınıza bu konularda birçok soru takılıyor olabilir. İş hayatına atılırken veya kariyerinizin devamında, riskler alarak bilmediğiniz yerlere yönelip iyi ya da kötü sonuçlar almak elinizde. Ancak hayatınızda sahip olduğunuz belli birikimlerden sonra kendinize yön vermekte zorlanıyor olabilirsiniz. Nasıl bir yol izlemeniz noktasında kaygılandığınız veya tıkandığınız durumlar olabilir. Bu zorluklar ve kaygılar içinde, rekabet ortamında, size yardımcı olacak yaşam koçları gibi insanlar elbette mevcut. Size biraz yaşam koçluğundan bahsedelim.

Yol Haritanızı Belirliyor

“Hangi yoldan gidecekseniz? Hangi tercih sizin için daha doğru? Buraya yönelirsen risk var mıdır? En doğrusu hangisi?” gibi sorular kariyeriniz boyunca kafanızı kurcalayan sorular olabiliyor. Bu soruların artmasıysa, başarılı olduğunuz kariyerinizde sizi bir çöküşe sürükleyebiliyor. Bilinmezlik ve kararsızlık iş hayatında olmaması gereken en temel unsurlar arasında yer alıyor. Yolunu çizen, ne yapmak istediğini bilen birisi dâima başarıya ulaşabileceğini de bilir. Bu bağlamda, tüm bu sorulardan kurtulmak için yaşam koçları size yardımcı olabiliyor. Sürekli olarak konuşabileceğiniz ve fikir alabileceğiniz birer uzman olan yaşam koçları, sizin yaşantınızla paralel olarak her türlü etkeni bir araya getiriyor. Bu bir araya gelen etkenler, daha sonra karşınıza çeşitli öneri ve fikirlerle sunulabiliyor. Yaşam koçları, bir nevi sizin için yol haritaları çiziyor.

Sağlam Adımlar Atmanızı Sağlıyor

Yoğun iş hayatınızda, verimli ilerlemek için dikkatli olmanız şart. Bu dikkat, yalnızca işinizi değil özel yaşantınızı da alakadar ediyor. Yaşam koçunuz size uygun seçenekler sunarak neler yapabileceğinizi, nelerin sizin kariyeriniz için daha uygun olabileceği sunabiliyor. Yaşam koçlarını yalnızca bir uzman olarak düşünmeyin. Hayatınızda çeşitli yönler sunan yaşam koçları, bir süre sonra dostunuz kadar yakın olabiliyorlar.
Kariyerinizde basamakları çıkarken sağlam adımlar atmak istiyorsanız yeni ve yol gösterici bir dost sizin için yararlı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder