16 Temmuz 2014 Çarşamba

İstanbul'da Şoförlü Araç Kiralayın ve Bu Yerleri Mutlaka Görün !

Bir kaç gün için İstanbul’a geldiğinizi düşünelim. İstanbul'da Şoförlü Araç Kiralama hizmeti alabileceğiniz firmaları araştırıyorsanız doğru yerdesiniz :) 

Türkiye’nin hatta Avrupa’nın bir çok şehrine göre tarihe yüzyıllarca tanıklık eden bu kentte gelip de görmeden gidemeyeceğiniz çok fazla yer var. Bu yazıda size ufakta olsa küçük çaplı bir tur düzenlemek istiyorum.  Geldiğinizde bir parça da olsa size fayda sağlayacağınız düşündüğüm küçük çaplı turum Taksim Meydan’ından başlamakta.

Taksim Meydanı

İstanbul’un belki de geldiğiniz zaman göreceğiniz en muazzam kalabalığı bu meydanda olacaktır. Konumu itibari ile İstanbul’daki neredeyse bütün ilçelere ulaşım sağlayabileceğiniz bu meydandan bir gün için kendinizi şehrin kesinlikle görülmesi gereken güzelliklerine atacağınız su götürmez bir gerçek. Yola çıkmak istediğiniz zaman gideceğiniz yerler benim gözümde şu şekilde...



Topkapı Sarayı 

Osmanlı Döneminden günümüze kadar korunan, tarihi yapısı ve hissiyatıyla bize geçmişi sunan Topkapı Sarayı 1478 yılında bu güzel şehir Feth etme şanına erişen Fatih Sultan Mehmet tarafından yapılmıştır. 400 yılı aşkın bir süre de Osmanlı döneminin padişahlarına merkezlik etmiştir. Görmeden gitmeyin!

Ayasofya

Topkapı Sarayı ziyaretinizden sonra trafiğe kapalı güzel bir sokaktan yürüyerek kendiniz Ayasofyada bulabilirsiniz. Ayasofya Camii , Bizans Döneminde yapılmış İstanbul’un fethinden sonra ise Osmanlı Döneminin tarihi bir eseri olmuştur. İçeri girdiğiniz zaman tarihin kokusunu tüm ayrıntıları ile içinizde hissedeceğinize hiç kuşkum yok.



Yerebatan Sarnıcı

Ayasofyadan sonra çok mesafe kat etmeden Bizans Döneminde sarayın su ihtiyacını karşılamak suretiyle yapılan bu sarnıç Osmanlı Dönemine geçtikten sonra da günümüze kadar bir nevi eski görevini devam ettirir* şekilde korunmuştur. Ayasofyadan sonra uğramanız kesinlikle önerilir!

Gülhane Parkı

Kendinizi kapalı tarihi mekanlardan dışarı attıktan sonra sadece insan trafiğinin olacağı bir yoldan yürüyerek yeşillikler içinde bulmak ister miydiniz? Bence isterdiniz. Tanzimat Fermanının okunduğu ve yıllarca ezberleyerek geçtiğiniz o park. İşte hemen karşınızda. Oturup soluklanacağınız bir durak olacaktır sizin için Gülhane parkı.

Galata Kulesi

Yolculuğunuz gittiğiniz yöne doğru paralellik göstermekte şu ana kadar.  Topkapı Sarayından başlayan yolculuk sizi bir anda tepesine çıktığınız zaman İstanbul’un aslında göründüğünden daha güzel olduğunu anlayacağınız Galata Kulesine sürükleyecektir. Sadece seyir için bile gitmenizi önereceğim bir mekan.


Beşiktaş Sahili – Üsküdar Vapuru – Kız Kulesi

İstanbul’a geldiniz ve uzun yorucu bir seyahattan sonra kendinizi Beşiktaş Sahilindeki iskelede vapura binerken buldunuz. Görülmesi güzel, geçilmesi zor olan bu boğazda kendinizi Üsküdar istimaketine yönlendirerseniz sonunda güzel bir akşam yemeği yeme fırsatına sahip olacağınız Kız Kulesine gidebilirsiniz. Boğazın derin ve serin sularından süzülen Beşiktaş -  Üsküdar Vapuru ile Üsküdar İskelesinde indiğinizde ufak bir yürüyüşten sonra İstanbul’un belki de sıkça ekranlarda, gazetelerde, internette görünen ve merak edilen o kulesine. Kız Kulesine gitmek için ufak bir tekne ile yola çıkabilirsiniz. Kulenin tepesine çıkıp İstanbul’a bir de denizden bakmak o akşam alacağınız en büyük ödül olacak.

http://www.oldubuis.net/Firma-Kayit



İstanbul Atatürk havalimanı'nda ve Sabiha Gökçen havalimanında şoförümüz sizi şık ve temiz kıyafetleri ile karşılasın. Günübirlik veya bir kaç gün de olsa şoförlü araç kiralamanın rahatlığın keyfini çıkartın. 

Bu büyük şehirde benim kendi çapımda size sunabileceğim ufak bir turdu bu sadece. Güzelliklerle dolu şehirde gidebileceğiniz sayısız yer bulunmakta. Umarım bu ufak tur rehberim size keyifli bir gün yaşatabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder