16 Temmuz 2014 Çarşamba

Aileler için ekonomik çözüm: Taş desenli duvar kağıtları

Bir ev sahibi iseniz, evinizde bulunan mobilyalar, bu mobilyaların kullanış şekli, yeri ve ev içinde yaptığınız her türlü değişiklik ya da farklılık biraz da sizin kişiliğinizi yansıtmaktadır. Bunlardan en önemlisi ise evinizin duvarlarının rengi. Ortalama iki ya da üç yılda bir duvarların yeniden boyanması gerektiği yapılan bir araştırma ile sabitlenmiştir. Mavi, kırmızı, sarı, mor, siyah ve aklınıza tüm renkler duvarlarınızı süsyeleyebilir. Ancak 120m2’lik bir evin tüm duvarlarını boyamak nereden baksanız tüm ihtiyaçları ile size 1.000 TL’lik bir masrafa mâl olmakta üstüne üstlük sade sıradan bir renge sahip duvara sahip olmuş oluyorsunuz. 

Ev dekorasyonu için bir piyasa araştırması yaptığım da karşıma son zamanlarda kullanılma sıklığı artan “duvar kağıtları” çıktı. Bu duvar kağıtları odanızda, salonunuzda ve diğer bütün bölgelerinde daha gerçekçi bir etki yaratacaktır. Boya ile duvar kağıdı arasında mini bir karşılaştırmaya gidersek.


Ev Boyama 

Şimdiye kadar hemen hepimizin evlerinde çeşitli boya markaları kullanılarak bir kaç günümüzü alan boyama işlemleri olmuştur. Bu süreçte aldığımız kilolarca boya, gerektiğinde kullandığımız tiner, evdeki bütün düzenin bozulduğu ve herhangi bir yere boya bulaştırmama telaşı, kendimizin uğraşmak istemediği zamanlarda çağıralan bir usta ve bunun gibi bir çok etken ile aslında ev boyama işlemi göründüğünde daha çetrefilli ve maliyetli bir işlem olarak göze çarpmakta. Bunlar dışında genel bir özetle ev boyama işlemine bakarsak;

Maliyeti yüksek
Zaman alıcı
İçeriğinde bulundurduğu kimyasallardan dolayı zararı gözden kaçmamalı
Sıkça temizlenmesi gereken bir seçenek ve
Son derece sıradan gözükse de önemli bir durum olan görsellik. Sade bir renk kullanarak evinizde iki üç yıl bu sadeliği görmek belki canınızı sıkabilir. Daha yaratıcı ve kendinizi de daha iyi hissedeceğiniz başka bir seçeneğe geçmek gerekirse.

Duvar Kağıtları

İnovatif fikirler sadece teknoloji anlamında yayılmamakta. Artık evinizin duvarında bir sahil, bir orman görmeniz olası. Nasıl mı ? Ortalama ebatları 53cmx10m olan duvar kağıtları ile. Evinizdeki sıradan renklere bakmaktan sıkıldığınızda muhtemelen imdadınıza yetişecek olan bu malzemeye maddeler halinde şöyle bir göz atarsak

Ortalama 120m2 bir evde boyama işlemine göre daha maliyet sağlayan bir malzemedir.
Pratik işlemlerle belli standartlarda bölünerek çok kısa sürede duvarlara yapıştırmak sureti kendiniz tarafından uygulanabilmekte
Son derece sağlıklı herhangi bir zararı bulunmayan bu ürünler yine aynı şekilde bebekler içinde özel üretimler yapmaktadır.
Temizlenmek istendiği zaman çok uzun aralıklar ile ıslak bir bez ile silinmek sureti ile temizlenebilir
Duvarınızda herhangi bir çatlak, çizik, kötü bir görsel var ise bunu çok daha güzel bir manzara ya da desen ile kapatma imkanı sunar.
Isı ve ses izolasyonuna da katkısı bulunan bu malzeme artık günümüzde giderek yayılmakta ve pratikleşmektedir.
Değiştirmek istediğiniz zaman ise çok kolay bir sökme işleminden sonra istediğiniz zaman yeni bir desen kullanma imkanınız olacaktır

Evet bu iki ufak ama genel karşılaştırmaya baktığınız zaman cebinizde biraz daha para kalmasını istemez misiniz ?  Yahut karşınızda taş desenli bir duvar kağıdı görmek, yaşadığınız belki bir apartman dairesini içine girdiğiniz zaman daha yöresel bir hava katmak için bu malzemeyi kullanmak ? Bence günlerce düzeninizi bozmak yerine hem yaparken hem de gördüğünüzde keyif duyacağınız bir model olarak taş desenli duvarlar kağıtlarını seçerek ruhunuzu ve cebinizi rahatlatın derim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder