15 Temmuz 2014 Salı

İstanbul'da ekonomik araç kiralamak niçin gerekli?

İş, seyahat, tatil – ki çok zor olsa da – ya da zorunlu nedenlerden dolayı İstanbul’a geldiniz ya da burada bulunuyorsunuz. İstanbul diyince aklımıza Türkiye’nin kalbi hatta Avrupa’nın kalbi geliyor. Yaklaşık 20 milyon nüfusa yaklaşan bir çok tarihi dönemlerde büyük imparatorluklara başkentlik yapan içinde barındırdığı tarih dokusuyla – ki o da yavaş yavaş bozuluyor ne yazık ki – gerçekten kazanmış olduğu Avrupa’nın Kültür Başkenti ünvanı onu eşsiz bir şehir yapıyor. Elbette bu İstanbul’un görünen güzel yüzü, giderek kalabalıklaşan şehir hayatında başta saydığım nedenlerden dolayı gelmiş bulunuyorsanız hayat sizin için pek sakin ve huzurlu geçmeyecek gibi.

Kısa ya da uzun vadede İstanbul’da bulunmanız gerektiği takdirde ulaşım için aslında bir çok seçeneğiniz olacak – milyonlarca insan gibi – metrolar, metrobüsler, trenler, vapurlar, otobüsler ve daha niceleri. Ancak bu ulaşım şekli sizi kalabalığın içinde son derece bunaltacaktır hiç kuşkusuz.

Peki Ulaşım İçin Tercihim Ne Olmalıdır?   

Eğer İstanbul’da iseniz ve ulaşım sıkıntınız varsa muhtemelen şehrin bu kalabalığından kaçmak için özel arabanız ile yollara çıkmak isteyecekseniz. Ancak yola çıktığınız zaman sürekli olarak trafiklere takılacağınız konusunda hepimiz hemfikiriz. Trafiğin bu denli yoğun olduğu şehirde, topluma taşıma araçlarındaki insan trafiğini de göze alınca insan “o zaman sokağa hiç çıkmayayım” düşüncesine kapılıyor. Kapılmayın. Kullanacağınız özel aracı kısa ya da uzun vadede işinize göre en ekonomik şekilde bulabilirsiniz.

Ekonomik Bir Araç ?

Elbette özel araç tercihinde eminim hepimizin kafasında şekillenen araçlar son model spor arabalar, son derece konforlu, fazla hız yapabilen ve ilgi çekecek cinsten oluyor. Ancak İstanbul’da yaşıyorsanız ve sadece ulaşım için bir araç istiyorsanız o zaman ilk dikkat etmeniz gereken ekonomik olması olacak.

En ekonomik olan araçlar dizel araçlar olarak piyasada geçmekte. Dizelin fiyatı benzine göre daha az olmakla beraber dizel araçların ise tam tersi şekilde piyasa değerinin üstünde bir fiyata satıldığını görmekteyiz. Şu an bir çözüm üretemedik gibi gözüküyor ancak çözüm için son bir seçenek daha bulunmakta.

Trafikte yapılan dur kalklar, kısa mesafelerin uzun sürmesi gibi etkenlerden dolayı harcanacak yakıt parası başınızı ağrıtacak. Sizin için en ekonomik seçenek biraz daha konuyu irdeleyince dizel, standart özelliklerde ya da üstünde olan bir araç ve bu aracın satın alınması yerine kiralanması opsiyonu. Evet siz bir iş için kısa ya da uzun vadede İstanbul’da iseniz size ve cebinize en büyük faydayı sağlayacak olan araç kuşkusuz dizel kiralık bir araç olacaktır.


İstanbul’daysanız ve kalabalığı sevmiyorsanız tüm bunların yanında daha uygun şartlarda şehir içinde seyahat etmek istiyorsanız ekonomik bir araç kiralamak bu sebeplerden dolayı fazlasıyla gerekli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder