3 Kasım 2014 Pazartesi

Çatı İzolasyonu Verimli Isıtma Sistemi Demektir

İzolasyon konusu tüm evlerde ön planda olan bir konudur. İyi bir ev sadece iç dizaynı ile değil dış cephesinin de gerektiği gibi dizayn edilmesine göre belirlenir. Bu yüzden bunların başında çatı izolasyonu gelir.

Çatı izolasyonları bir ev için hem ses hem de ısı yalıtımı için önemlidir. Bunun yanı sıra karşılaşılabilecek su basmaları içinde önemlidir. Şimdi biraz çatı yalıtımı konusunda fikirler sunup, bu yalıtım sonrasında verimli bir ısıtma sisteminin nasıl kurulabileceğinden bahsedelim.

Çatı İzolasyonu

Çatı izolasyonu binaları olası aşırı yağmurdan, nemden ve güneşten korumak için yapılan bir izolasyondur. Bu malzemeler suya, neme ve güneşe dayanıklı malzemeler olmakla birlikte kaliteli olmalıdır.
Çatı izolasyonlarında en büyük problem yapılacak izolasyonun yeteri kadar iyi olmaması. Bu nedenle uzun süre gidebilecek bir malzeme ne yazık ki kısa süre dayanıyor. Kısa sürelerde sürekli izolasyon yapmak da maddi açıdan sorunlar ortaya çıkarıyor.

İzolasyonun temel amacı güneş, nem ve yağmurdan korumak olduğu gibi nem problemi ciddi bir problem olduğu için malzeme seçiminde dikkat edilmelidir. Yağmur içinse özel kapatıcı malzemeler kullanılarak yağmur suyunun binaya sızması önlenir. Güneşten koruma konusuna gelince aslında izolasyon sonrasında kullanılabilecek paneller yardımı ile güneş ışınları faydaya dönüşebilir.

Verimli Isıtma Sistemi

Çatıya yapılan izolasyondan sonra dış etkenlerden tam anlamıyla korunma sağlanmış oluyor. Ancak çatıların işlevi bununla bitmiyor. Gelişen teknoloji ve artan enerji ihtiyacı bize güneş panellerini sunuyor. Güneş panelleri almış olduğu güneş ısısını dönüştürerek kullanılabilir bir enerji haline getiriyor. Bu dönüştürülen enerji bir binanın ciddi miktardaki enerji ihtiyacını karşılayabilmektedir.

Değişen doğal sistem ve bilinçsizlikten dolayı doğanın bozulmasını gözardı etmemek gerekiyor. Bu sebeple binalar üzerine kuracağımız güneş panelleri hem daha az enerji kullanmaması sağlayacak hem de cebimizde paramızın kalmasını. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder