11 Temmuz 2014 Cuma

Evden eve nakliyatta nelere dikkat edilmeli?

Taşınmak – hele ki ilk defa yaşıyorsanız- sancılı ve hazırlıkları düşündüğünüzden çok daha uzun süren bir süreçtir. Kimisi mutfak eşyalarını ve kıyafetlerini kendisi paketler ve nakliye firmasına yalnızca araca yüklemek düşer. Bazı taşınma işlemlerinde ise ev/ofis sahibi kişi yalnızca özel eşyalarını alır ve gerisini nakliye firmasına bırakır. Tercihiniz ne olursa olsun işinizi sağlama almak başınızın ağrımasını da engeller.

Eşyalarınız baloncuklu naylonlarda sarıldığından emin olun



Öncelikle battaniye devrini artık geride bırakın. Eşyalarınızı battaniyelerle sarmalamak ne koruma sağlar ne de hijyeniktir. Kim bilir kaç kere, kaç evde ve nasıl eşyalarda kullanılmıştır. Bu riski almaya inanın değmez.

Evden eve nakliyat firmanız baloncuklu naylonlar kullanmalı ve taşıma işlemini – özellikle de beyaz eşyada- sırtta yapmamalıdır. Aksi halde eşyalarınızın zarar görmemesi çok düşük bir ihtimal.

Firma taşıma gününden önce eşyaları mutlaka görmeli

Mümkünse taşınmayı yapacak firma yetkilileri ile taşınma gününden önce görüşün ve eşyalarınızı görmelerini sağlayın. Ne kadar eşya olduğunu görüp size nasıl çalıştıklarını anlatsınlar.

Eşyalarınız araca hasarsız şekilde yüklendi diyelim bunun bir de yeni evinize /ofisinize yerleştirilmesi var. Mümkünse yeni mekana nakliye firmasından önce gidin ve mekanı son bir kez kontrol edin. Yerlerde ya da duvarlarda çalışanların takılabileceği, dengelerini bozabilecek şeyler varsa temizleyin.

Eşyalarınızı yeni mekanda nereye yerleştireceğinize önceden karar vermek de süreci hızlandırır.

Taşınacağınız güne karar verin

Elbette ki yeni komşularınıza rahatsızlık vermemek de göz önünde bulundurduğunuz bir nokta olmalı. Taşınma işlemi için hafta içi bir günü seçmeniz durumunda hem trafikten nispeten de olsa kurtulmuş olursunuz (özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar) hem de muhtemelen komşularınızın birçoğu taşınma sırasında evde olmayacaktır. Böylece bina içindeki insan trafiği de işlerinizi aksatmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder